Tilburg beleven: 13 tips!


Welkom in Tilburg! Er is in en om deze Brabantse stad altijd wat te beleven. En Ibis Hotel Tilburg is daarvoor de ideale uitvalsbasis. Ontdek stad, cultuur én natuur, met onderstaande tips maakt u uw verblijf in Tilburg onvergetelijk. Wij zetten 13 regionale hoogtepunten – in willekeurige volgorde – voor u op een rijtje.

De Pont

Liefhebbers van moderne kunst halen hun hart op bij De Pont in Tilburg. Het museum werd opgericht dankzij het nalatenschap van jurist en zakenman Jan de Pont, naar wie het museum ook vernoemd is. Bij De Pont kunt u terecht voor een vaste collectie werken van diverse hedendaagse kunstenaars, er zijn regelmatig wisseltentoonstellingen en tijdelijke exposities. Het bezoek begint al vóór de entree: wandel door de vijvertuin met daarin het monumentale sculptuur ‘Sky Mirror’ van kunstenaar Anish Kapoor. Het museum vestigde zich bovendien in een volledig opgeknapte oude wolspinnerij. Het pand – met haar grote lichte zaal en de intieme ‘wolhokken’ – is op zichzelf al een bezoekje waard. Iedere donderdag is het museum open tot 20 uur open, vanaf 17 uur kunt u gratis naar binnen.

www.depont.nl

Dwaalgebied

In het Tilburgse Dwaalgebied vergeet u de tijd, als u (ver)dwaalt in de sfeervolle smalle straatjes. Het hart van het Dwaalgebied is de kenmerkende Vijfsprong. Van hieruit ontdekt u de Noordstraat, de Korte Schijfstraat, de Nieuwlandstraat, de Tuinstraat en de Stationsstraat – vol prachtige, statige panden. Stuk voor stuk herbergen ze knusse koffietentjes, hippe lunchzaakjes en verrassende winkeltjes. Struin de straatjes af en kijk vooral zo nu en dan omhoog om u te verbazen over de prachtige gevels in het Dwaalgebied. Als u geluk heeft, treft u de Dwalerij: een zondagsmarkt met mooie producten van de winkeliers en lokale makers.

www.centrumtilburg.com/gebiedsoverzicht/dwaalgebied

Efteling

Voor het gemak trekken we Kaatsheuvel even bij Tilburg. Op ongeveer een kwartier rijden van Ibis Hotel Tilburg vindt u namelijk het populairste pretpark van Nederland: De Efteling. Prachtige attracties, waaronder spannende achtbanen en spectaculaire parkshows, zorgen voor een dag vol plezier – voor jong én oud! Breng een bezoekje aan de Laven, regel een hapje eten voor Holle Bolle Gijs en laat u betoveren tijdens een wandeling door het sprookjesbos. De thrillseekers ontdekken Ruigrijk, of stappen in één van de achtbanen, zoals Baron 1898 en Joris en de Draak. Natuurlijk kunt u ook een hapje eten in één van de vele restaurants. Tip: eindig de dag met de watershow Aquanura, het perfecte slot van een geweldig dagje uit.

www.efteling.com

Koningshoeven

Aan de rand van de stad – richting Berkel-Enschot – ligt het prachtige trappistenklooster Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, waar nog altijd wordt voortgeborduurd op oude tradities. Stilte en gebed, het zijn waarden die voor de monniken nog steeds centraal staan. Beter neemt u als speciaalbierliefhebber de benenwagen, fiets of bus naar Koningshoeven. U kunt er namelijk een heerlijk - al sinds 1884 huisgebrouwen – trappistenbier drinken: La Trappe. In de prachtige kloostertuin, of in het gezellige proeflokaal. Tip voor de Bourgondiër: de lokale en biologische hapjes smaken er heerlijk bij, zoals het trappistenbrood, de abdijkaas en de Quadrupel-bitterballen.

www.latrappetrappist.com/nl

Nationaal park de Loonse en Drunense duinen

De Brabantse Sahara’. Zo wordt Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen ook wel genoemd, dankzij de zandduinen in het grote stuifzandgebied. Stap op de fiets, of in de auto, en voor u het weet staat u in dit prachtige natuurgebied. Een ideale plek om een mooie wandeling of flinke fietstocht uit te stippelen. Struin door het gevarieerde landschap van gras, moeras, heide en niet te vergeten… de duinen! Voor een kop koffie of een lekkere lunch strijkt u neer bij één van de verschillende horecagelegenheden in het gebied. Een eigen picknick meenemen kan natuurlijk ook, heerlijk! Ook leuk: Natuurmonumenten organiseert regelmatig activiteiten zoals een stiltewandeling of midzomernachtloop in het gebied.

www.np-deloonseendrunenseduinen.nl

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant is perfect voor een uitstapje met de hele familie. Het museum is namelijk jarenlang verkozen tot het meest kidsproof museum van Noord-Brabant! U bekijkt er een enorme potvis, leert alles over ijstijd en het leven van plant en dier. Kortom: u zit er met uw neus op de natuur. Kleintjes van 4 tot 8 jaar beleven bijvoorbeeld de seizoenen in BOS. En vanaf 8 jaar kunnen kinderen zelf natuuronderzoek doen in de OO – ZONE. Daarnaast organiseert Natuurmuseum Brabant regelmatig interessante tijdelijke exposities. Vervelen is geen optie!

www.natuurmuseumbrabant.nl

Piushaven

In de Piushaven is het niet moeilijk om met de wind mee te waaien. De voormalige industriële haven van de stad doet nu dienst als bruisende woon-, werk- en recreatieplek. Een dynamisch stadsdeel waar u een bootje kunt huren om Tilburg vanaf het water te ontdekken. Maar waar ook aan wal genoeg te beleven valt. Strijk neer op één van de terrassen aan de waterkant, bezoek de originele winkeltjes of maak een wandeling langs de haven, een rondje van zo’n 1,5 kilometer. Bovendien vormt de Piushaven de toegangspoort naar de Moerenburg. Een natuurgebied waar u de tumult van het stadsleven letterlijk even achter u laat.

www.piushaven.nl

Poppodium 013

013 is hét poppodium van Tilburg. De agenda is altijd goed gevuld met de leukste feesten en concerten. U ontdekt er nieuwe muziek of ziet uw favoriete band of dj eindelijk live! Na de verbouwing in 2016 heeft de grote zaal een capaciteit van 3000 mensen; u ziet op het podium dus ook de groten der aarde. Ook voor de gezelligste stapavonden is 013 de perfecte plek. Maakt u het bont tot in de late uurtjes? Geen zorgen; uw bedje is gespreid in Ibis Hotel Tilburg. Na een lekker nachtje slapen en een heerlijk (kater)ontbijtbuffet kunt u er weer de hele dag tegenaan! Uitslapen kan gewoon – wij serveren tot 12 uur ontbijt. www.013.nl

Safaripark Beekse Bergen

Op safari in Brabant. Helemaal niet gek. Op minder dan een kwartier rijden van Ibis Hotel Tilburg hotel spot u namelijk gewoon leeuwen en giraffen. Rijd met eigen auto door het park, of stap in bij één van de kundige reisleiders: in de safaribus of op de safariboot. Hoe dan ook: het dierenrijk ontvouwt zich voor uw ogen. Voor The Big Five hoeft u heus niet naar Afrika! Voor nog meer vertier kunt u terecht bij Speelland, de buren van het safaripark. Hier vindt u alles wat uw jonge kinderen nodig hebben om een hele dag te spetteren en te spelen, terwijl u geniet op het zandstrand.

www.beeksebergen.nl

Spoorzone

Tilburg is een stad met een rauw randje. Dat ontdekt u het beste wanneer u door de Spoorzone struint. Een gebied midden in de stad, pal naast het station, dat volop in ontwikkeling is. Er is al veel moois gecreëerd en tegelijkertijd is er nog veel werk aan de winkel. Dat maakt uw bezoek extra interessant. Verfijnde horecagelegenheden sluiten naadloos aan bij de ruige, industriële panden van de voormalige NS-werkplaats. Op de plek waar voorheen treinstellen werden gerepareerd, treft u nu lifestyle marktjes, food festivals of een stukje van de Tilburgse Kermis. Het is maar net op welk moment u er binnenwandelt.

www.spoorzone013.nl

Textielmuseum

Tilburg is van oudsher een echte textielstad. Tijdens uw verblijf mag een bezoekje aan het TextielMuseum dan ook zeker niet ontbreken. Wat u er kunt bekijken wisselt, maar alle tentoonstellingen hebben een duidelijke link met textiel. Bezoek de verschillende tentoonstellingen, bekijk in het unieke TextielLab hoe in opdracht van ontwerpers en kunstenaars textiel gemaakt wordt gemaakt. U kunt deelnemen aan verschillende rondleidingen en voor kinderen is er de activiteit Speur & Ontdek. Zelf de handen uit de mouwen steken? Het is in het museum regelmatig mogelijk om zelf workshops te volgen. Kortom: in dit museum is veel te zien én te beleven voor jong en oud.

www.textielmuseum.nl

Theaters Tilburg

Proef de magie van het theater. Met jaarlijks zo’n 350 voorstellingen bieden de concertzaal, de schouwburg en de knusse studiozaal van Theaters Tilburg voor elke bezoeker wat wils. Hier beleeft u gegarandeerd een ontspannen avond uit. Binnen een eigengereide programmering is er op het podium van de stad alle ruimte voor cabaret, dans, musical, toneel, pop en klassiek. Net zo kleurrijk als het programma is ook het bijzondere lichtkunstwerk van kunstenaar Peter Struycken aan het plafond van de moderne en alom geprezen concertzaal. In de kraakheldere ruimte zorgt de tl-verlichting in rood, groen en blauw voor een waanzinnig contrast.

www.theaterstilburg.nl

Tilburg Trakteert

Onder het motto ‘Tilburg Trakteert’ verzamelt de stad toonaangevende evenementen. Muziek, theater, beeldende kunst; elk jaar is er van alles te beleven in – en in de directe omgeving van – de Brabantse stad. Van de lokale parels als Tilburgse Kermis, HapStap en de MeiMarkt, tot landelijk bekende festivals als Best Kept Secret, Woo Hah en Festival Mundial. Allemaal topevenementen om rekening mee te houden wanneer u een bezoek aan Tilburg op de planning heeft.

Reserveren


Klik hier om uw taxi te reserveren

Contact

Dr. Hub Van Doorneweg 105
5026 RB - TILBURG

NETHERLANDS

 

Tel : (+31)13/4636465

Fax : (+31)13/4681624

 

Algemene informatie:

info@ibis-tilburg.nl

Het hotel bereiken

GPS: N 51° 32' 29.48'' E 5° 3' 3.43''

 

Service


Mercure Hotel Tilburg Centrum | Restaurant Taste!bar-brasserie Puur Mercure | CitySauna

Goedkoop Hotel Tilburg | Budget Hotel Tilburg